Ученици от ПГ по туризъм се запознаха отблизо с работата на Общинския съвет

Децата са от клуб "Европейски хоризонти" с ръководител г-жа Камелия Баръмова, преподавател в гимназията

Група от 20 ученици от Професионалната гимназия по туризъм "Алеко Константинов" - гр. Плевен с директор г-жа Малинка Маринова присъства днес на заседанието на Общински съвет - Плевен. Децата са от клуб "Европейски хоризонти" с ръководител г-жа Камелия Баръмова, преподавател в гимназията.

"В клуба участват 20 деца от 8, 9 и 10 клас, работим от началото на учебната година. В "Европейски хоризонти" се запознаваме с работата на институциите у нас и в Европа. Децата са много ентусиазирани, интересно им е и желаят да видят отблизо как се случват нещата, за да могат да си създадат реална представа за това що е власт“, сподели на сесията днес г-жа Баръмова. И още: „Макар и малки, те имат активна гражданска позиция, интересуват се от случващото се в страната и имат своето мнение. Децата ни са много добри и ние се гордеем с тях. В училището работим не само по този проект, но и по много други. В момента наши ученици са на двуседмичен стаж в Германия, стажът е по проект по програма „Еразъм +“. Лятото също ще имаме такъв обмен.“ Присъствието на днешната сесия е първа среща на децата отблизо с представители на местната власт.

Клуб "Европейски хоризонти" към ПГ по туризъм "Алеко Константинов" - Плевен е създаден в рамките на проекта „Твоят час“. Основна цел на проекта е създаване на условия за повишаване потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище. По проекта в училището работят 12 клуба по интереси.