Спартак взе точка на "Българска армия"

Плевенчани бяха близко до успех над дубъла на ЦСКА

ЦСКА II и Спартак (Плевен) завършиха при резултат 1:1 в среща от XXII кръг на Втора лига. 

"Армейците" влязоха агресивно в срещата и създадоха няколко добри положения. Вратарят на Спартак обаче бе на висота и отрази ударите. Съдията пък не зачете две попадения на Тонислав Йорданов заради засади. През първото полувреме плевенчани отправиха един удар в очертанията на противниковата врата. Той дойде в добавеното време и срещна напречната греда.

8 минути след началото на второто полувреме Спартак излезе напред в резултата. Кевин Озей се разписа с прецизен удар от границата на наказателното поле и не остави никакви шансове на Петров. Последва натиск на ЦСКА II, но нападателите им така и не успяха да отбележат. Логичното все пак се случи в 80-тата минута, когато Руменов възстанови равенството със задна ножица. До края ЦСКА II създаде още няколко положения, но нов гол така и не падна. В самия край на мача пък спартаклии имаха възможност да вземат трите точки, но Слави Петров реагира отлично и изби удара на Григор Долапчиев.

Спартак остава в зоната на изпадащите на 13-то място с актив от 26 точки и следващата седмица ще търси задължителен домакински успех над Витоша (Бистрица).