Световното в Бразилия е приоритет за кикбоксьора Димитър Пенчев

Митко си осигури квота по време на Държавното първенство в Шумен, провело се през уикенда

С два златни, един сребърен и три бронзови медала се завърнаха плевенските "Скорпиони" от Държавното първенство по кикбокс в Шумен. 12 състезатели на тима взеха участие в битките в зала "Плиска", споделиха от клуба за Plevenutre.bg.

Кикбоксьорът Димитър Пенчев си подпечата участие в световното първенство за мъже, което ще се проведе през есента във Форталеза, Бразилия. При мъжете в стил лоу кик до 67 кг напълно очаквано нямаше кой да се противопостави на плевенския боец. Митко надви противник от столичния тим ИККЕН, а във втория мач, на финала, съперникът му не се качи на ринга. Така синът на световния шампион Камен Пенчев си осигури златото и квотата за Мондиала. 

Преди това обаче за Димитър Пенчев предстоят други предизвикателства. В края на април има турнир в Австрия, а след това предстоят състезания в Унгария, Италия, както и Балканско първенство в края на август.

"Световното ми е приоритет за тази година, цялата ми енергия е концентрирана към него. То е най-трудното в програмата, турнирите преди това ще са подготовка", сподели Митко Пенчев.