Инициираха среща-дискусия "Педагогически колеж - Плевен през погледа на неговите възпитаници и преподаватели"

През настоящата 2017 г. Педагогически колеж - Плевен отбелязва 20 години като образователна и научна институция в структурата на ВТУ

През настоящата 2017 г. Педагогически колеж - Плевен отбелязва 20 години като образователна и научна институция в структурата на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий”. Кръглата годишнина бе повод за иницииране на среща-дискусия под надслов „Педагогически колеж - Плевен през погледа на неговите възпитаници и преподаватели”. Срещата се проведе на 30 март 2017 г. – денят, в който се състоя и официалната церемония по връчване на дипломите за завършено висше образование на абсолвентите от випуск 2016. информираха от колежа.

В непринудена обстановка и приятна атмосфера в една от залите на колежа настоящите преподаватели, служители и студенти имаха удоволствието да се запознаят със своите предшественици и да споделят техните вълнения от срещата.

Много емоции предизвикаха спомените на гостите. Те разказаха за хубавите и трудните моменти, съпътстващи преструктурирането на институцията и присъединяването й към Великотърновския университет. Разказаха за немалкото случаи, когато съдбата на колежа и на тогавашната академична общност е поставяна на изпитание. Дадоха примери за това как вярата в каузата, упоритостта и постоянството са се оказали по-силни и са допринесли за това и днес Педагогическият колеж да съществува и да продължава се развива като образователен и научен център с доказана регионална значимост.

В специално обръщение директорът на Педагогическия колеж доц. д-р Емил Бузов изказа благодарност към всички, които през 20-те години от съществуването на колежа са допринесли за утвърждаването му като авторитетна образователна структура в рамките на Великотърновския университет. На финала на изпълнената с вълнения и много споделени спомени среща доц. Бузов връчи благодарствени адреси на преподавателите и служителите, уважили събитието