Майки готвят протест заради предстоящия ремонт в Градската градина

Предстоящите ремонти ще причинят неудобства, но те са в името на по-красив Плевен, каза кметът

За подготвян от група майки протест по повод предстоящия ремонт в Градската градина съобщи кметът на Община Плевен Георг Спартански. Майките ще настояват дейностите да започнат през есента, за да може през летните месеци да разхождат децата в Градската градина.

"На майките ще отговоря: не може през есента, не само защото лятото е активният сезон за строителни работи, а и защото трябва да спазим стриктно фиксираните по проект срокове. При новите изисквания, наложени ни при изпълнение на проекти по европейски програми, през м. юни 2018 г. трябва да сме отчели свършеното, да сме усвоили парите и да са ни верифицирани разходите. Не на последно място, тогава трябва да сме върнали кредита от фонд ФЛАГ, който предстои да изтеглим. Парите ще се използват за оборотни средства за разплащане с фирмите, докато дойдат европейските средства след верифициране на разходите”, уточни Спартански. Той беше категоричен, че ако искаме да имаме нова градска среда, нова Градска градина, Водна каскада и нов площад „Стефан Стамболов”, ще трябва да започнем от сега.

"Няма как да не си причиним това неудобство, ако искаме градът ни да е по-красив. В името на собствените си деца майките могат да изтърпят няколко месеца ремонтните работи, а и има други зелени паркове и пространства в Плевен, които могат да посещават. Да, сигурно ще има някакво неудобство, но то е в името на същите тези деца и майки”, допълни още кметът Спартански, цитиран от пресцентъра на местната управа.