Талантлив плевенчанин в общ проект с Маргарита Хранова (Видео)

Композиторът Милен Македонски и популярната певица издават албум с най-добрите им общи песни през годините

Маргарита Хранова и композиторът Милен Македонски гостуваха в "Шоуто на Слави", за да представят албума "Копнеж". Плевенчанинът и обичаната от поколения българи изпълнителка издадоха проект с техните общи песни през годините. Те са събрали шлагерите, композирани от Милен и изпяти от Марги. Хитовете са добре известни на ценителите на стойностната българска песен - от първата им съвместна творба "Тихи стъпки "през 2002 г., през "Копнеж" и "Докога, Маргарито?", до най-новата "Сама", те се радват на популярност и множество отличия в областта на попмузиката.

Дискът "Копнеж" е дебютен за Милен Македонски, който е кадър на Музикалното училище в Плевен. Оказа се, че двамата със Слави Трифонов са съученици, учили заедно пет години в града на Панорамата. След това изучавал музикална педагогика във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Велико Търново.

Познанството на Македонски с Маргарита Хранова датира от 2002 година, когато се запознали след нейн концерт в плевенския театър. Той работел като пианист за Ваня Костова, но поискал да й представи своя песен - "Докога, Маргарито?". Впоследствие започнали да работят заедно като творчески тандем.

Македонски е и текстописец на повечето песни в "Копнеж". Сред любимите му песни са заглавната и последната - "Сама".

"Страхотно удоволствие е да работиш с такъв изключителен професионалист като Марги Хранова, която повярва в мен, подаде ми ръка в самото начало и аз съм безкрайно щастлив от това да работя с нея", споделя Македонски.

Заглавната песен "Копнеж", музика и текст: Милен Македонски

Видео: BG ESTRADA/youtube