Таланти от арт школа "Колорит" ще представят България на конкурс в Словения

Ръководителят Майя Ананиева е подбрала творческия екип от три златни медалистки на школата

Три златни медалистки от арт школа "Колорит"- Плевен с ръководител Майя Ананиева ще представят България на конкурса "STRMOL 2017- ИЛЮСТРАЦИЯ" в Словения. Участниците от различни страни ще имат доста интересно творческо предизвикателство.

Младите творци ще имат възможност с екскурзовод да разгледат "STRMOL CASTLE"- един от най-интересните замъци в Словения, запазен непокътнат от 13 век и да се запознаят с неговата архитектура, интериор и история. Те трябва да добавят по няколко илюстративни елемента в своята картина, пресъздаваща замъка и да и да пресъздадат чрез изразните средства на илюстрацията интересния живот на на неговите последни собственици Rado и Ksenija.

Състезанието ще бъде на 20 април. Награждаването на победителита ще стане в уникалния парк от 17 век, който заобикаля замъка. Два дни участниците ще имат екскурзии в Любляна и на езерото Блед.

Ръководителят на арт школа "Колорит" Майя Ананиева е подбрала творческия екип от три златни медалистки на школата - 15-годишните Християна Дечева и Християния Василева и 17-годишната Йоана Габровска.

Международния арт форум се организира от от асоциираното към UNESCO училище "DAVORINA JENKA" в CerkljeNa Gorenjskem, съобщиха от плевенската школа.