Двама се сдобиха с обвинение - теглили пари от чужда дебитна карта в Плевен

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже, неправомерно теглили пари от чужда дебитна карта.

Обвинението срещу Евгени М. и Борислав Б. е за това, че на 14.04.2016 г. в гр.Плевен, в съучастие като извършители, при условията на продължавано престъпление, използвали платежен инструмент – дебитна карта и данни от същия – ПИН-код на същия платежен инструмент, без съгласие на нейния титуляр като на шест пъти изтеглили общо сумата от 2990 лева – престъпление по чл.249, ал.1, вр. чл.20, вр. чл.26, от НК.

На 14.04.2016 г. пострадалият отишъл с автомобила си до бензиностанция, където заредил гориво. След като платил, отишъл при автомобила си, като оставил портмонето си върху тавана му. В портмонето се намирали ключ за л.а. "БМВ", личната му карта, свидетелството му за управление на МПС и контролния талон към него, разрешение за носене на ловно оръжие, членска карта на "НЛРС" и билет за лов, парична сума около 200 лева и два броя дебитни карти. Малко след това се качил в автомобила и потеглил като забравил портмонето върху тавана, което паднало на пътя. Известно време след това по същата улица преминали с автомобил двамата обвиняеми, забелязали падналото на пътя портмоне, спрели и го взели. След като разгледали съдържанието забелязали, че на една от дебитните карти е изписан ПИН-код и решили да изтеглят пари с нея.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.