Засадиха 1700 фиданки в землището на Кнежа

Целта е постепенно да създадем и възстановим ландшафта и зелената система в населените места на нашата община, каза кметът

В периода от 24.03. до 29.03.2017 г. в землището на гр. Кнежа се проведе планирано залесяване по инициатива на ръководството на Общината, съобщи кметът Илийчо Лачовски. Засадени бяха 1700 бр. фиданки Пауловния на площ от 27 дка. Теренът се намира в района над „Малката чешма” извън регулацията на града. Пауловнията е медоносно и бързорастящо дърво. Сред полезните му стопански качества са устойчивата дървесина, едрите цветове и добрата приспособимост към повечето типове почви.

Листата на този дървесен вид също са много ценни, размерите им достигат до 75 см. в диаметър и са най-добрите „фабрики” за кислород.

"Подборът на място за залесяване е съобразен с дообогатяването на зелените площи, а изборът на фиданките е подходящ за климатичните условия, почвените характеристики, естествената растителност и биоразнообразие в района. Целта е постепенно да създадем и възстановим ландшафта и зелената система в населените места на нашата община. Полагаме всички необходими грижи за поддръжката на новозасадените фиданки и призоваваме всички граждани за съдействие в опазването им", написа Лачовски в социалната мрежа.