Най-много нарушения по време на изборите са отчетени в Плевен

Тук обаче е отчетен и най-добър резултат

Няма нито един инцидент с граждани или служители по време на провеждането на изборите, заяви министърът на вътрешните работи на работното съвещание на политическото и професионално ръководство на МВР с директорите на главни и областни дирекции. Съвещанието се проведе днес в Академията на МВР.

Служебният министър отчете, че престъпленията в страната са намалели средно с 23% през мандата на служебното правителство, съобщи bTV. Най-много са спаднали автокражбите –  с 30% спрямо първото тримесечие на миналата година, заяви Узунов.

МВР регистрира ръст на сигналите, досъдебните производства и задържаните за нарушения по време на изборите, като най-много те са били в Плевен, където обаче е отчетен и най-добър резултат.

Няма конкретна заплаха от тероризъм на територията на страната. Антитерористичният център получава, наблюдава, анализира и обобщава информацията, свързана с евентуални заплахи. Завишено бе видимото полицейско присъствие и бдителността в районите на метрото, гари, автогари и други транспортни съоръжения и обекти. Към момента не съществува и няма данни за реална опасност, но се прилага комплекс от многобройни мерки от компетентността на МВР и други институции, категоричен бе Узунов.