122-ма бакалаври и магистри от факултет “Обществено здраве” изрекоха днес Хипократовата клетва

Tържествената промоция се проведе в зала "Магнум” на Втора клинична база "Проф. Марин Ганчев"

В Деня на здравния работник - 7 април, Факултет „Обществено здраве” на Медицински университет - Плевен отбеляза двоен празник. В празничния ден по традиция се състоя априлската промоция за връчване на дипломите на бакалаври и магистри от четирите специалности на факултета. Тържествената промоция се проведе в зала „Магнум” на Втора клинична база „Проф. Марин Ганчев“. Сред гостите на днешната церемония бяха председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и областният управител Марио Тодоров.

Церемонията откри проф. Силвия Янкуловска, декан на факултет „Обществено здраве”, след което приветствие отправи и проф. д-р Славчо Томов - ректор на Медицинския университет. „Макар и сравнително млад като институция, нашият университет се развива динамично, поддържайки своя профил на новатор, именно заради младите хора, които се обучават в него. Защото нашите студенти искат и заслужават най-доброто и качествено обучение, достъп до високите технологии и подходящи условия за научно  и академично развитие. И ние, смея да кажа, им ги осигуряваме“, обърна се  към дипломантите проф. д-р Томов. Той даде висока оценка и на студентската кампания „Благодаря ти, докторе!“, провела се по инициатива на Асоциацията на студентите по медицина в България - клон Плевен в навечерието на празничния 7 април.

Поздравителни адрес към дипломантите бе връчен и от председателя на местния парламент Мартин Митев, информират от пресцентъра на ОбС. „Позволете ми от името на Общински съвет - Плевен и лично от свое име да ви поздравя по случай дипломирането на Випуск 2017 на Факултет „Обществено здраве“. Зад успехите на бъдещите здравни специалисти стоят всеотдайността, опитът и неуморният труд на цялата академична общност на висшето учебно заведение. Авторитетът на Университета е резултат от дългогодишния труд на поколения прекрасни преподаватели, на техния професионализъм и всеотдайност да дават знания, да подкрепят професионалното израстване на студентите и да бъдат пример за тях! Уважаеми дипломанти, авторитетът на Университета е резултат и от вашата градивна енергия и успешната ви професионална реализация след завършването ви. Винаги помнете, че емблемата възпитаник на Медицински университет - Плевен е повод за гордост, но и огромно задължение! Пожелавам ви здраве, енергия и успешна професионална реализация“, се казва в поздравлението от Мартин Митев.

От името на дипломантите на приветствията отговориха отличниците на випуска Милена Александрова - магистър в специалност „Управление на здравните грижи“ и Поля Ламбева - бакалавър в специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“.

Общо 122-ма бакалаври и магистри от четири специалности на факултет “Обществено здраве” изрекоха днес Хипократовата клетва. На празничния 7 април се дипломираха 19 бакалаври от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” /Випуск 2016/, 16 бакалаври от специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“ /Випуск 2016/, 31 бакалаври от специалност „Управление на здравните грижи” /Випуск 2017/, 35 магистри от специалност „Управление на здравните грижи“ /Випуск 2016 и 2017/, 21 магистри от специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ /Випуск 2017/. 36 от дипломантите завършват обучението си с отличен успех.