Балкан се справи със Спартак (Плевен) след силно второ полувреме

В следващия 27-кръг на НБЛ Спартак ще посрещне у дома Черно море Тича

Първите две минути на срещата започнаха без кош и за двата отбора, но след това Михайло Секулович откри резултата за домакините. В следващата атака обаче Димитър Маринчешки отговори с тройка за плевенчани. След пет минути игра силите бяха изравнени за 10-10. Две успешни атаки за възпитаниците на Александър Дяковски и резултатът бе 14-10 в тяхна полза. Последваха три успешни атаки за балканци и при оставаща една минута до края на частта таблото показваше 18-17 в полза на ботевградчани. Първата четвърт обаче приключи с точка разлика за гостите при 19-18.

Вторият период започна с тройка на Константин Коев и плевенчани се измъкнаха с 4 напред за 22-18. След това резултатът отново се изравни при 22-22. В следващите минути играта вървеше кош за кош, но Балкан успя да поведе при 32-29 и оставащи 4 минути до голямата почивка. Последваха две успешни стрелби от линията за три точки на Мартин Маринов и резултатът бе 39-35 в полза на Спартак Плевен. Така на полувремето двата отбора се оттеглиха за кратка почивка при 39-39.

След серия 8-1 от началото на третата четвърт гостите от Плевен излязоха напред с 6 точки при 48-42. Домакините обаче се мобилизираха и след две тройки на Амин Хот , Балкан имаше предимство от 4 точки при 54-50. Силни последни минути от третата част за Балкан и разликата за първи път бе двуцифрена при 64-53.

През последната десетка ботевградчани бяха безпощадни зад дъгата и след три поредни тройки на Николай Маринов таблото сочете 79-62. Домакините продължиха да трупат точки на сметката си и разликата нарастна до 20 точки при 86-66 и оставащи 4 минути до края на срещата. 

Гостите от Плевен нямаха сили да противодействат на успешното нападение на домакините и така Балкан се поздрави с успех при 95-71. 

В подкошието Балкан имаше 10 точки аванс за 56-46. Ботевградчани бяха по-добри и при борбата в нападение за 13-8. Девет точки бе преднината им от бързата атака за 15-6. Резервните състезатели на Небойша Видич се отчетоха с 25 точки, а тези на Александър Дяковски едва с 4.

За победата на Балкан над всички с дабъл-дабъл от 21 точки и 12 борби бе Михайло Секулович. След него отлично се представи и Станимир Маринов, който наниза 19 точки, Тарвис Даниелс се отчете с дабъл-дабъл от 18 точки и 18 борби. По 12 на сметака си записаха Николай Маринов (4 тройки) и Амин Хот, който имаше и 7 асистенции. За ботевградчани извън терена бе Радослав Кочев поради контузия.

За Спартак Плевен най-полезен с 20 точки и 6 борби бе Константин Коев. С по 13 точки се отчетоха Велислав Гълъбов и Димитър Маринчешки, който пък напусна терена за пет лични нарушения в края на третия период. Мартин Маринов добави 12.

В следващия 27-кръг на НБЛ Виваком Балкан ще гостува на Берое, а Спартак Плевен ще посрещне у дома Черно море Тича .