Пристройка на къща и лек автомобил горяха в Плевен

Служителите от РДПБЗН са участвали в ликвидирането на 29 произшествия

За периода от 06:00 часа на 14 април до 06:00 часа на 18 април служителите от РДПБЗН са участвали в ликвидирането на 29 произшествия.

На 13 април 2017 година в 09:22 часа при  РДПБЗН-Плевен е съобщено за пожар в пристройка на къща на улица „Владимир Бурмов“ в Плевен. При огледа е установено, че причина за инцидента е неправилно ползване на отоплителни уреди – печка с твърдо гориво. Опушени са стени – 80кв.м. Унищожени са домашно имущество, бяла, черна и компютърна техника, три дограми – врати и прозорци. Пострадали няма. Пожарът е погасен от служители на РСПБЗН-Плевен.

Тази сутрин в 04.45 часа чрез ЕЕН – 112 е получен сигнал, че в град Плевен на улица "Чаталджа" гори лек автомобил. Веднага на място е изпратен автопатрул и екип на РДПБЗН-Плевен, който установяват, че на адреса гори „Опел Астра". Пожарът е изгасен от екип на РСПБЗН-Плевен. Извършен оглед. Унищожени са напълно двигателен отсек, преден капак, предна дясна страна, арматурно табло и предните седалки на автомобила. Уведомен е прокурор. Работата по изясняване на случая продължава.

Пожарите без материални загуби са: 

• четири пожара в отпадъци и контейнери в град Плевен, село Малчика, град Левски и в град Червен бряг.
• пожари в сухи треви – в Плевен, Кнежа, Долни Дъбник и селата Къртожабене, Тотлебен, Телиш, Сомовит, Гривица, Радишево и Еница.

Има и три технически помощи в град Плевен.