Бракониер на дърва бяга от полицаи, стреляха със стоп-патрони

47-годишният е задържан за срок до 24 часа

На 15 април около 11:40 часа в полицията е постъпил сигнал, за незаконна сеч в село Реселец в местността "Челник". Незабавно е изпратен полицейски екип, който установява 47-годишен местен жител и автомобил „Газ“ - негова собственост, натоварен с дърва за огрев. При разпореждане да остане на място, извършителят не се подчинява, качва се в автомобила си и потегля в посока село Реселец. Служителите го последват около четири километра по пресечена местност - земен път. с цел да бъде респектиран един от служителите на реда е произвел два изстрела със "стоп патрони" във безопасна посока във въздуха със служебен пистолет.

В землището на селото в местността "Церовица" автомобилът е спрян. От извършената проверка е установено, че транспортира 1 /един/ кубически метра дърва за огрев от вида келяв габър, без превозен билет и контролна горска марка, доказващи законния им произход. Дървесината и автомобилът се намират на съхранение в Горски разсадник гр.Червен бряг.

47-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е районен прокурор. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 235 ал.6, във връзка с ал.2, във връзка с ал.1 от НК и за престъпление по чл. 270 от НК. Работа продължава разследващ полицай.