Бум от почерпени зад волана в Плевенско по празниците

Образувани са бързи производства

На 13 априлв 07,12 часа в град Долни Дъбник на улица "Христо Янчев" при проверка на водача на "Опел  Вектра" – 55-годишен от същия град, е установено че управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация 2,18 промила. Уведомен е прокурор при РП - Плевен за престъпление по чл. 343 б от НК. Издаден е талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство, по което продължава работа разследващ полицай.
           
На 13 април 2017 година около 01,30 часа в село Ставерци полицаи от РУ Долна Митрополия спират за проверка лек автомобил "Опел", управляван от 54-годишен от същото село. Проба с техническо средство е показала, че водачът шофира с 2,15 промила. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
           
На 16 април 2017 година в РУ-Долни Дъбник е започнато бързо производство срещу 46-годишен от село Крушовица. На същата дата около 15.10 часа в село Крушовица е управлявал "Форд" с  алкохолна концентрация 1,78 промила. Това е установено по надлежния ред с техническо средство "Дрегер алкотест 7510". Издаден е талон за медицинско изследване. За престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК е уведомен прокурор РП Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 14 април 2017 година във връзка с план за специализирана операция около 03.00 часа в село Дъбован полицейски служители от РУ гр.Гулянци проверяват за алкохол водачът на "Рено - Канго" – 24-годишен от същото село. Техническо средство дрегер е отчело 1.55 промила в издишания от водача въздух. На нарушителя е съставен акт за установено нарушение по ЗДВП. Уведомен е прокурор при РП-Никопол. Срещу 24-годишния е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 14 април 2017 година в 22:30 часа във връзка с провеждана специализирана операция по противодействие на битовата и детска престъпност в малките и отдалечени населени места, в град Кнежа, на кръстовище образувано от улица "Димитър Бутански" с улица "П. Д. Петков" е спрян за проверка лек автомобил „Ауди А4“.  При извършена проверка на водача – 26-годишен от село Борован, с техническо средство "Алкотест дрегер" 7510 уредът е отчел положителен резултат - 1,34 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е районен прокурор при РП- Кнежа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 17 април  в РУ - Левски е започнато незабавно производство срещу 27-годишен от село Черни Осъм. На същата дата в 19:20 часа  в град Левски по улица" В. Геновска"  е  управлявал  "Мерцедес" с концентрация на алкохол в кръвта си 1.97 промила. Проверката е извършена с техническо средство "Алкотест - дрегер 7510". Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП – Левски. За престъпление по чл.343б, ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.