Пращат в психиатрия крадец, вилнял в Плевен

Подсъдимият ще търпи принудително лечение

Подсъдимият Д.Г.Г. /осъждан/ е признал вината си в това, че в периода от 03.06.2016 г. до 05.06.2016 г. в Плевен при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот отнел чужди движими вещи на стойност 169 лева от владението на различни собственици, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, както следва:

На 03.06.2016 г. в Плевен при условията на опасен рецидив и чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот отнел чужди движими вещи - 1 бр. авторадио на стойност 36,00 лева и 1 бр. карта памет, марка „Kingston“ 1 GB на стойност 9,00 лева, или вещи на обща стойност 45,00 лева от владението на собственика М.Т.Д., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои;

На 04.06.2016 г. в Плевен при условията на опасен рецидив и чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот отнел чужди движими вещи - 1 бр. авто CD плеър, марка JVC, модел KD-G152 на стойност 54,00 лева от владението на Н.М.Й., собственост на „Бени пейпър индъстри" ЕАД гр. София, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да го присвои;

На 05.06.2016 г. в Плевен при условията на опасен рецидив и чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот отнел чужди движими вещи - 1 бр. авто CD плеър за лек автомобил „Опел“, модел „Астра“ на стойност  70,00 лева от владението на собственика М.Д.М., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като стойността на отнетите чужди движими вещи е 169 лв.

Наказан е с една година и шест месеца лишаване на свобода при първоначален строг режим. Съдът постановява по време на изтърпяване на наказанието подсъдимият да търпи принудително лечение в Психиатрична болница към Затвора Ловеч.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.