Община Кнежа се похвали с одобрен проект за над 400 000 лева

Към момента е реализиран първи етап от проекта за цялостно изграждане на канализационната мрежа в града

Преди почти година Община Кнежа изготви и депозира за финансиране в Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ към МОСВ проект за изграждане на канализация на ул. „Назъм Хикмет“ в гр.Кнежа.

"Имам удоволствието да Ви съобщя добрата новина, че проектът вече е одобрен и е на стойност 406 512,86 лв., които ще се осигурят от МОСВ, чрез ПУДООС за изграждане на 802 метра новоизградени (удължени) главни колектори по ул. „Назъм Хикмет“", съобщи кметът Илийчо Лачовски.
"Към настоящия момент е реализиран първи етап от проекта за цялостно изграждане на канализационната мрежа в град Кнежа. Той засяга централната част на града. Изграден е и главен колектор II, който ще поеме отпадните води от цялата втора отводнителна зона, в която попада и улица „Назъм Хикмет”. Кварталът, в който е разположена ул. „Назъм Хикмет” е с частично изградени канализационни колектори, които заустват в главен колектор II. Изграждането на колектор по ул. „Назъм Хикмет” ще даде възможност за канализирането, отводняването и подобряване на социално-битовите условия на живущите в района.
Реализацията на този проект ще доведе до повишаване на обхвата на услугите по отвеждане на битови отпадъчни води на територията на град Кнежа и повишаване на процента от населението, което ползва подобрено качество на водоснабдителните услуги на територията на град Кнежа. С изпълнението на проекта ще се увеличи обхвата на пречистването на отпадъчни води, в съответствие с изискванията на Директива 91/271/ЕС", казва още градоначалникът.