Издирват се нагли крадци, задигнали батута в парк "Кайлъка"!

Кражбата е била добре организирана и изискваща минимум 4 здрави мъже и специализиран транспорт, тъй като съоръжението е тежко

За изключително нагла кражба в парк "Кайлъка" информира в социалната мрежа Светла Ралчева. Публикуваме поста й без редакция:

"Пиша този пост по две причини:

1. За да бъде разпространяван, от който прецени че е важно, за да бъде намерен батута, като по този начин подпомогнем работата на полицията. Телефонът за контакт с мен е 0878 722 723 - Светла Ралчева. Батутът леко се разминава с този от снимка на производителя, тъй като няколко фигурки са сменени с цел да се разграничи от китайските, и да носи български оттенък. Едната фигурка заменила китайската е конче, а втората - човек-пате, и двете се намират съответно в лява и в дясна страна след входа на съоръжението.

2. Да заема ясна позиция против наглата кражба, като преодолея синдрома на жертвата т.е. да не премълча, да не си кажа: "Така или иначе в България на престъпниците им се разминава и остават безнаказани", да се обърна към крадците с категоричното послание: "Господа крадци, това няма да ме събори. Докато имам акъл в главата си и двете си ръце, заедно с почтеността си, за мен ще има достойно място под слънцето. Но на вас, които разполагате само с двете си ръце и с тази кражба показвате, че акълът не ви достига да изработите честно хляба си, ще задам следния въпрос - колко струвате? Защото аз веднага мога да сметна цената ви: ако успеете да продадете батута за 2000 лв. и сте минимум четири човека /защото кражбата е била добре организирана и изискваща минимум 4 здрави мъже и специализиран транспорт, тъй като съоръжението е тежко/, цената ви е по 500 лв. на човек. На толкова ви оценявам, вероятно реалната ви цена е много по-ниска.

И понеже имам право да съм гневна и да фуча, защото ми взимате хляба от ръцете, ви проклинам: до края на живота си да се наложи с честен труд да преживявате! Да се научите колко струва всеки почтено изкаран залък! И в крайна сметка да разберете, че моята клетва, ако се сбъдне, няма да е клетва, а благословия, защото единствено от почтената страна на бариерата си заслужава да се стои. И аз ще остана там, дори ако означава да правя трудни избори и да взимам решения, които няма да ми носят изгода. На всеки разпространил поста ми, благодаря предварително че застава до мен"