Акцията в Плевен е свързана с изчезналия бизнесмен Йоско Исаев?

Все още се очаква официална информация за резултатите от специализираната операция

Kaкто вече писахме, служители на ГДБОП, със съдействието на жандармеристи, извършват от сутринта процесуално-следствени действия на територията на Плевен, насочени към неутрализиране на организирана престъпна група. Действията на разследващите се ръководят и координират от ръководителя на Специализирана прокуратура Иван Гешев и двама наблюдаващи досъдебното производство прокурори.

Според Frognews.bg в случая става дума за рекет над семейството на изчезналия плевенски бизнесмен Йоско Исаев. Исаев, съсобственик на плевенския хлебозавод, изчезна на 10 септември 2015 г. след среща с бизнес партньори в София. След срещата Исаев обявил, че има да си свърши лична работа и няма веднага да се връща към Плевен. По късно луксозният “Фолксваген Туарег” на плевенския бизнесмен е открит почти на гърба на „Билла” на бул. „България” в столицата. До момента от него няма нито вест, нито кост.

Все още се очаква официална информация за резултатите от днешната акция, но по непотвърдени данни вече има задържани, сред които са знакови имена.