Жители на Червен бряг заплашват с протест кмета и общинските съветници (Видео)

Причината за недоволството са съмнения в управлението на общинския бюджет и злоупотреби с еврофондове

Част от жителите на Червен бряг заплашиха с протест и гражданско неподчинение кмета на града Данаил Вълов и общинските съветници. Причината за недоволството са съмнения в управлението на общинския бюджет и злоупотреби с еврофондове. Това стана ясно от репортаж на предаването "Часът на Милен Цветков", съобщи novinite.bg.

Ябълката на раздора се оказва хотел, който е общинска собственост. Той е спечелен за управление от две фирми чрез конкурс. Дори заради този проблем пиарът на общината е подал молба за напускане. Христо Гешов всъщност е и организатор на протеста. Според него няколко общински служители санират собствените си къщи по Нациоанална програма за енергийна ефективност. Жителите на града не се били запознати, че те също биха могли да се възползват от тази услуга.

Кметът на Червен бряг твърди, че се санират жилищните сгради по Европейска програма региони в растеж. Според него в общината ще бъдат извършени извършени 6 договора за 8 милиона и 200 хил лева. С половината от парите ще бъдат санирани обществени сгради, защото това е едно от изискванията, а в останалата част се санират жилищата на жителите.