Оспорвани битки на "Данониада 2017" в Плевен

На градския стадион се изиграха мачовете от втората зона на детски футболен турнир

На градския стадион в Плевен се изиграха мачовете от втората зона на детски футболен турнир "Данониада" 2017. След напрегнати двубои в групите, в единия финал от зоната се срещнаха отборите на ФК Спартак 1919 и ФК Дунав (Русе). С трудна победа с 1:0 русенци продължават напред и ще се борят за купата на „Данониада” в София.

Другият финалист в зоната очаквано станаха децата от ФК Литекс (Ловеч), които във втория финал разгромиха ФК Левски (Русе) със 7:0, съобщиха организаторите.

За пръв път по време на “Данониада” 2017 се организират и образователни игри за децата на тема “Събирай разделно”. Програмата е част от съвместна инициатива на “Данон България” и “ЕКОПАК България” (АД), чиято цел е да разясни на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъците и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

В двубоите от зона Плевен на "Данониада” 2017, участие взеха отбори от града домакин, от Русе, Враца, Горна Оряховица, Ловеч и цяла северна България.