Развълнуваната майка на Неви: Тези дни думите идват трудно, към нас се излива толкова любов

Гледайки своята дъщеря в БНТ, Веселина Владинова връхлетяна от интересни спомени

Майката на Невяна Владинова - Веселина, публикува изключително емоционален коментар за успеха на своята дъщеря. Думите й са провокирани от сутрешното участие на Неви в ефира на БНТ, където чаровната гимнастичка дори влезе в ролята на синоптичка.

"Тези дни думите идват трудно, даже никак. Помислих си, та аз съм средно интелигентен човек, а не мога да напиша една дума! Прекрасни хора, познати и непознати, фенове пишат за успеха на Неви, изразяват чувства, емоции, радост. Към нас се излива толкова любов, а аз като в безтегловност. Успявам тук - там да напиша по едно "Благодаря" и това е. А искам толкова много да върна тази любов към хората, да им покажа колко се радвам, колко безценно е за мен точно тяхното отношение. Само чета, гледам, плача, после се усмихвам и главата празна.

Днес, гледайки Неви в БНТ, когато водещият спомена как синоптиците, освен че са красиви, са завършили и география, някак си ме връхлетяха спомени. 

Когато Неви беше в 7 ми клас, посещавайки редовно училище и тренирайки по цял ден, в края на учебната година по два от предметите госпожите й казаха: "Ще ти оставим ниска оценка не защото не знаеш, а защото не си била в часовете, ходейки на състезания". Тя не се примири с това и ги убеди, че може да научи цял учебник за ден два. Но друга ми е мисълта. Единият предмет беше география. Тогава аз я успокоявах, казвайки й, че тя учи географията в движение. Обикаляйки света, и то доста често, нощувайки в домовете на деца от местните страни тя опознава бит, култура, традиции. Да, тя понякога не споделя много, но ще дам пример с първото си връщане от Япония. Всички се бяхме събрали в хола и гледахме в захлас видео на японски дом. Така че кой, ако не Неви, ще ви разкаже за времето в Бразилия".