На 19 май ще бъде открит първият фитнес на открито в Плевен

Средствата са дарени от дарителската кауза на "Плевен Маратон 2016“, както и от НПО "Рицари без броня"

На 19 май е официалното откриване на първия фитнес на открито в Плевен. Площадката за фитнес на открито е изградена изцяло с дарителски средства, като община Плевен предостави терен за изграждането й. Средствата са дарени от дарителската кауза на "Плевен Маратон 2016", както и от НПО “Рицари без броня”.

Площадката е в парк "10 декември", който се намира над училище "Христо Смирненски". Предназначена е за хора над 14 години и е оборудвана с шведска стена, 2 броя успоредки, 3 лоста за набирания, гимнастически халки, въжета за катерене, римско столче за коремни преси и уреди за лицеви опори. Проектът ще бъде управляван от Община Плевен във връзка с развитието на масовия спорт в града.

Фитнес площадките на открито се утвърждават все повече като достъпно средство за активен масов спорт извън залите. Те са прекрасна алтернатива за физическа активност и социализация на хора от всички възрастови групи и особено на младите хора.

Каузата на "Плевен Маратон 2017" е построяване на рампа за велосипеди, ролери и скейтборд в града, както и няколко по-малки съоръжения със същата цел, напомнят организаторите. Направените уреди ще бъдат дарени на община Плевен, като тя ще определи къде да ги разположи в градската среда.

Сметката на община Плевен, по която могат да се дарят средства за изграждане на рампа за велосипеди, ролери и скейтборд в града е:

IBAN: BG85 BGUS 9160 8404 1139 00

BIC: BGUSBGSF

Код вид плащане: 44 51 00 (дарения, помощи и други безвъзмесдно получени суми от страната).