Берое отстрани Спартак на четвъртфиналните плейофи в НБЛ

"Заралии" се наложиха със 105-79 в третия решаващ сблъсък

Берое си осигури място на полуфиналите в НБЛ Виваком след като отстрани Спартак Плевен в четвъртфиналната серия при финалното 105-79.

Срещата започна по-убедително за домакините, които благодарение на Омари Гудул бързо успяха да излязат напред. Така в края на първата четвърт резултатът бе 23-12 в полза на беройци, информират от НБЛ.

Авансът на страозагорци продължи да расте след чудесни изяви на Тихомир Желеч при четири минути игра от началото на втория период. разликата достигна почи 20 точки когато възпитаниците на Александър Дяковски се събудиха и благодарение на Мартин Маринов разликата бе стопена до 12 точки. В края на частта тройка на Милован Савич намали още изоставането на гостите, но сле грешки и от двата отрбора, на полувремето беройци се оттеглиха при резултат 47-36.

Третият период започна с изключителна тройка на капитана Александър Груев, с което разликата падна под 10 точки. Гостите от Плевен не успяха да се измъкнат и да стопят пасива си до край и при оставащи три минути от частта Берое направи силна серия 12-0, с което разликата в тяхна полза се учеличи до 22 точки.

В последната десетка домакините продължиха с добрите си изяви, а Спартак Плевен не намери сили да се върне в мача. Въпреки, че се бориха до края гостите не успяха да се спрат Берое и така тимът на Любомир Минчев стана следващия полуфиналист в НБЛ Виваком. 

Старозагорци записаха 14 точки от грешки на противника срещу 9 за гостите от Плевен. В подкошието отночо беройци имаха значително предимство за 42-22. При борбата в нападение домакините имаха аванс от 7 точки за 20-13. От бързата атака също бяха по-добри с разлика от цели 21 точки при 25-4. Резервните играчи на Любомир Минчев се отчетоха с 49 точки, а тези на Александър Дяковски само с 23.

За победителите най-полезни с 20 точки бяха Брандис Рос и Тихомир Желев. След тях 18 точки и 8 борби остави на сметката си Омари Гудул. Пламен Алексиев реализира 12, а Арън Джоунс добави 11.

За Спартак Плевен над всички с 19 точки бе Мартин Маринов. С дабъл-дабъл от 15 точки и 10 борби приключи Милан Савич, а с 10 точки се отчете Александър Груев.