Успех за Езиковата в Плевен и на Националното състезание по немски език

Гордея се, че представих достойно нашето училище, сподели Аника Димитрова

Тази учебна година ПГПЧЕ за първи път участва в Националното състезание по немски език, което се организира за четвърта поредна година от издателство Клет България. На училищния кръг се явиха 30 ученици от девети и десети клас. Четиримата с най-висок резултат представиха гимназията на Националния кръг, до който бяха допуснати 193 ученици от цялата страна. За наша радост Аника Атанасова Димитрова от 9д клас се класира на първо място в своята група, за което получи грамота, медал, книги на издателството и ваучери за пазаруване, информират от гимназията. Награди получи и преподавателката й по немски език - г-жа Вяра Кънчева. Ето какво казва и самата победителка:

"Моето училище ми предостави възможност за участие в състезанието на издателство КЛЕТ. Реших да се запиша, защото формата на състезанието ми се стори много приятен и задачите бяха интересни. Освен това исках да проверя нивото си на знания.

На националния кръг в рамките на един астрономически час имахме възможност да покажем уменията си и да се борим за първото място. Състезанието беше оспорвано и включваше тестови задачи, свързани с немската граматика и лексика и създаване на свободен текст по зададена тема.

Времето, което прекарахме на състезанието, беше вълнуващо преживяване и безценен опит за нас. Благодарение на нашия всеотдаен преподавател, госпожа Вяра Кънчева, успях да спечеля първото място, въпреки голямата конкуренция.

Гордея се, че представих достойно нашето училище. Вярвам, че извоюваните успехи са отлична основа за по-нататъшното ми обучение по немски език и съм щастлива, че избрах да участвам.”