ОИЦ – Плевен организира изложение и концерти днес

Вечерта на площада ще забие група "Хоризонт"

Във връзка с 60 години от основаването на Европейския социален фонд /ЕСФ/ днес ОИЦ – Плевен организира изложение и концерт на фирми, организации и училища от област Плевен с успешни европейски проекти. Кампанията "Европа в моя регион - Плевен 2017" ще се състои на площад "Възраждане". 

Основното събитие ще се състои от 10.00 до 14.00 часа - Изложение на успешни европейски проекти и концерт ще предоставят възможност на представители на бизнеса, на неправителствени организации, на училища и детски градини да покажат на посетителите как се използват средствата от еврофондовете в област Плевен. Шатрите на ОИЦ – Плевен ще бъдат изградени на площада, за да приютят информационните щандове на 6 фирми, 2 неправителствени организации и 5 училища от областта, а на сцената очакваме 125 участника на възраст от 4 до 18 години.

В 10.30 започва музикално-художествената програма, подготвена в рамките на проект МИР, съфинансиран от Програма „Европа за гражданите“, координиран от Учебна работилница "Европа" - Плевен: ще ни зарадват изпълненията на децата от детски градини „Звънче“ и „Слънце", танцовите двойки от школа „Зорая“ към НЧ „Хр. Ботев“ и изпълнителите от клуб „Алеко пее и танцува" при Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Костантинов”.

От 12.15 танците и музиката на нашата сцена ще продължат с Музикално-танцовата сюита „С музика и танци мечтаем заедно“ на ПУ „П. Р. Славейков“, инструментално изпълнение на кларинет и танцовия състав при НЧ „Искра“ и СУ „Асен Златаров“ в Гиген, клуб „Хороводец“ при ДФСГ "Интелект" и инструментална група „Нашенчета” при ЦПЛР-ЦРД.

Вечерта плевенчани и гостите на града отново са поканени на площада, за да споделят с екипа на ОИЦ шестия рожден ден на Мрежата от информационни центрове за ЕСИФ в България: подаръкът за всички е концертът на рок група „ХОРИЗОНТ“. Началото е в 19.00 часа.