Илиана Раева: Това, което направи Неви е един истински подвиг

Надявам се тези отличия в Баку да й дадат криле и тя само да ни радва, каза президентът на БФХГ

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изрази задоволството си от представянето на Невяна Владинова на последната Световна купа в Баку, където грацията спечели първи златен медал от състезание от подобен ранг, а освен това се окичи с бронз в многобоя.

"Това, което направи Неви е един истински подвиг. Много съм щастлива за нея, защото тя имаше нужда да повярва, че е много силна и е готова да се бори не само за медали, но и за златни медали в многобоя. Надявам се тези отличия в Баку да й дадат криле и тя само да ни радва", каза Раева пред BБи Ти Ви.

От 5 до 7 май столичната зала "Арена Армеец" ще приеме кръг от Световната купа, като преди това ще се проведе и много силен международен турнир.

"Много съм щастлива, защото и международният турнир, който е преди Световната купа, става доста интересен. Набира скорост. 26 държави са наши гости с много добри състезателки, както и 15 ансамбъла за девойки."

Раева призова любителите на художествената гимнастика да напълнят "Арена Армеец". Тя напомни, че на това състезание публиката ще види за първи път на живо новия ансамбъл.

"Убедена съм, че нашите фенове няма да останат разочаровани, ще бъдат много щастливи от това, което ще видят. Най-вече се надявам нашите момичета да покажат една много силна и стабилна игра. Да си защитят класата.
Надявам се, че българските фенове ще дойдат и ще напълнят "Арена Армеец". Ще дойдат, за да подкрепят своите момичета, своите любимки, които стартираха много ударно. Ще бъде интересно, защото за първи път ще видят на живо новия българския ансамбъл", допълни тя.