Училището в Славяново остава затворено до края на седмицата

Хора от града поискаха ръководството на учебното заведение да бъде сменено

Продължава разследването на смъртта на 14-годишния Радослав, който почина вчера след сбиване със свой съученик в класната стая на училище "Христо Ботев" в град Славяново, Плевенско. Ръководството твърди, че момчето е имало тежко заболяване, което е довело до фаталния завършек. Родителите обаче са категорични - става дума за убийство, което сега директорката опитва да потули, информира bTV.

Училището остава затворено до края на седмицата.

Инцидентът е станал в час по биология пред очите на ученици и преподавател. Между двете момчета, които делели един чин и били братовчеди, възникнал конфликт, който за кратко е прераснал в бой. Починалото момче паднало на чина и на земята, след което е настъпила смъртта му.

Според учителите случилото се е нещастен случай, продиктуван от вече съществуващо епилептично заболяване. Директорката на школото подчерта пред камерата на bTV, че персоналът на училището е направил всичко по силите си, за да помогне на Радослав.

Хора от града поискаха ръководството на училището да бъде сменено, като разказаха за пияни учители, които тормозят децата, за хаос в сградата и липса на медицинско лице за стотиците ученици.