Планират разкриване на информационен център в РИМ-Плевен

Размерът на бюджета за планираните дейности е до 150 000 евро, от които собственият принос е в размер на до 3 000 евро

Общинският съвет на Плевен даде съгласие Регионалният исторически музей да кандидатства с партньорски проект по Програмата за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-А Румъния-България 2014-2020 г.”. Поканата за партньорство е отправена от румънския Окръг Констанца, който ще бъде и водещ партньор, информират от ОбС-Плевен.

Проектът „Технологични иновации в музейните практики” и по Приоритетна ос 2 „Зелен регион”, Специфична цел 2.1 „Да се подобри устойчивото използване на природното наследство и ресурси и културното наследство”. Проектните дейности от страна на Община Плевен предвиждат  оборудване на Рекламно-информационен и печатен център в РИМ - Плевен, а от страна на Окръг Констанца - обновяване на Окръжния музей на Констанца. Размерът на бюджета за планираните дейности на РИМ - Плевен, е до 150 000 евро, от които собственият принос е в размер на до 3 000 евро. Същите трябва да бъдат осигурени от бюджета на Плевен по време на изпълнение на проектните дейности. Според изискванията на Насоките за кандидатстване по Програмата е необходимо Решение на Общинския съвет, с което да бъдат потвърдени намеренията на Община Плевен.

Кандидатстването се осъществява на два етапа, като към момента се представя концепция. Ако проектната идея бъде одобрена - се представя цялостно проектно предложение. Срокът за представяне на концепциите е 15 май 2017 година.