Люси Дяковска и Плевенска филхармония обраха овациите на софийската публика (Снимки)

Нестихващи аплодисменти огласиха Зала "България"

Нестихващи аплодисменти огласиха Зала "България" през изминалата вечер, по време на концерта на Люси Дяковска и Плевенска филхармония. Вечерта на мюзикъла беше представена за първи път на софийската публика, която се наслади на някои от емблематичните моменти от "Котките", "Коса", "Исус Христос Суперзвезда“, "Цар Лъв“, "Мулен Руж“ и много други.

"Тази вечер ще се докоснем до малка част от това изкуство, което е създадено преди 100 години и продължава да ни вълнува все така силно. Влюбена съм в мюзикъла и харесвам историите, които разказва“, сподели Люси Дяковска, която изправи на крака четири пъти публиката в залата. На концерта присъстваха десетки приятели на Люси и Плевенска филхармония, сред които Мария Илиева, Поли Генова, Марта Вачкова, Владо Пенев, Цецка Цачева, акад. Пламен Карталов, Христо Шопов, Марияна Попова, Ники Кънчев, Найден Зеленогорски, Румен Петков и други популярни лица от културния и политически живот в България.

Плевенска филхармония с диригент Левон Манукян пресъздаде автентично някои от най-големите шедьоври в историята на мюзикъла, а талантливите дами от X Factor България – Антоана, Велина и Виктория изненадаха публиката с оригинални изпълнения и добро настроение. Триото, което Люси шеговито нарича V.A.V. не пропусна да й благодари на сцената, определяйки я като „истински приятел и втора майка“. "Изключително щастлива съм, че все повече български композитори се обръщат към този жанр. Важно е младите хора да имат възможност да учат и да опознават това изкуство“, допълни Люси след изпълнението й на част от българския рок мюзикъл "Площад Синева".

Кулминацията на вечерта въвлече многобройната публика в ритъма на We Will Rock You  на Queen, а на самия финал стотици зрители се озоваха в бурни танци със самата Люси. "Невероятен синтез от емоция, вълшебство и музика! Чувствам се благодарна и щастлива, че бях част от това преживяване. Люси е изключително заразителна, впечатлява по начина, по който изживява изкуството“, сподели развълнувано Мария Илиева, минути след концерта.