"Спаси живот! Намали скоростта!" на пътя в Плевен

В периода 8 – 14 май ще се проведе IV Глобална седмица на Организацията на обединените нации за пътна безопасност

В периода 8 – 14 май ще се проведе IV Глобална седмица на Организацията на обединените нации за пътна безопасност (Глобална седмица), която е под мотото "Спаси живот! Намали скоростта!". Целта е постигане на трайна промяна към по-ниски скорости особено в населените места.

В световен мащаб се предвижда провеждането на "Дни „Намали скоростта" в градовете" като ключов елемент на дейностите на местно ниво.

Органите на Пътна полиция при ОДМВР – Плевен имат пряк ангажимент за изпълнение на превантивна и контролна дейност по отношение на безопасността на движението по пътищата и затова планират за периода 8 – 14 май 2017 година три специализирани операции:

- Една специализирана операция в район на учебно заведение в пиков час за започване и приключване на учебните занятия;
- Една специализирана операция в район на участък с концентрация на пътно-транспортни произшествия и участък с голям пътникопоток;
- Една специализирана операция на пътен участък в райони на малки населени места, които обикновено не са обезпечени с органи на пътна полиция.

Служителите на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен напомнят на всички участници в движението да бъдат предпазливи и внимателни!