"Свободна книжарница" в центъра на Плевен за 24 май - pleven.utre.bg

"Свободна книжарница" в центъра на Плевен за 24 май

09 май 2017, 09:33 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Инициативата се организира на принципа на фестивала на споделянето (безплатния пазар) - без пари, без бартер, без търговия всичко е безплатно

Сдружение "Зорница" - Плевен организира инициативата "Свободна книжарница" по повод 24 май. В деня на българската просвета и култура и на славянската писменост плевенчани ще могат да се включат в събитието на площад "Възраждане" от 13.00 до 14.00 часа.

"Свободната книжарница не е благотворителност, а солидарност. В него вземат участие хора от целият град, донасяйки със себе си своята любима книга. Свободната библиотека се организира на принципа на фестивала на споделянето (безплатния пазар) - без пари, без бартер, без търговия, всичко е безплатно! Всички книги на "Свободната книжарница" ще са донесени от хората, които са пожелали да споделят знанието заключено в тях", споделят организаторите в създаденото Фейсбук събитие.

Ще се носят всякакви книги. Романи от всички видове жанрове, сборници, стихосбирки, философия, стари и нови учебници, техническа литература и много други.

А защо "Свободна книжарница"? "Защото знанието е всички. Тук е място, където всеки може да донесе ненужните му вече книги, които само събират прах и съответно да си хареса нещо.

„Свободната книжарница“ е място, където има книга за всеки. От хората за хората, без пари, напълно безплатно! Знанието е за всички", казват от сдружението.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета