Двама плевенчани подлудиха полицията с хулиганското си поведение

Арестувани са след сбиване на улица в града, но оказали яростна съпротива

Полицаи от Първо РУ – Плевен образуваха досъдебно производство за хулиганство. На 7 май в 19:35 часа в Първо РУ-Плевен е получен сигнал, че в град Плевен на улица "Неофит Бозвели“ има сбиване между трима мъже. На място е изпратен автопатрул, който установява 40-годишен и 17-годишен, плевенчани, в момент на нанасяне на побой на 37-годишен от Плевен. При полицейската проверка 40-годишният е отправил обиди и заплахи към служителите. Блъскал ги в гърдите и оказал яростна съпротива. Това е наложило използването на помощни средства – белезници.

При качването на нарушителя в служебния „Опел Астра“, собственост на ОДМВР-Плевен, той е ритал задна лява врата, като я деформирал в областта на пантите и довел до невъзможност нормалното затваряне на автомобила. При опит за задържане на съучастникът му – 17-годишният е избягал, като псувал и заплашвал служителите. Обърнал се и хвърлил камък по тях. Непълнолетният е задържан впоследствие от служители на Първо РУ-Плевен.

След настаняване на извършителите в помещение за задържане в Първо РУ-Плевен, 40-годишният е продължил да буйства, като псувал служителя, ангажиран с охраната им. Блъскал по вратата на килия №2 и крещял. При отваряне на вратата на килията от служител на реда, го е нападнал, като опитал да го изблъска и да излезе от помещението. Наложила се намеса на други полицейски служители и обездвижването на нападателя с използването на белезници.

По случая са извършени разпити на свидетели и огледи. Уведомен е прокурор от РП-Плевен за престъпление по чл.325 и чл.216 от НК. Продължава работа разследващ полицай.