Деца и учители от различни поколения събра за 45-ия си рожден ден детска градина "Слънце“ (Снимки)

Гост на празника бе и Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев

С трогателен концерт, който събра на една сцена деца и учители от различни поколения, детска градина „Слънце“ - гр. Плевен отпразнува 45-ия си рожден ден. Залата на ДКТ „Иван Радоев“ беше пълна с родители и близки на децата, а един от редовете бе отделен за специални гости - първите учители, поставили началото на „Слънце“. Гост на празника бе и Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, който поздрави рожденика от името на целия местен парламент.

„За мен е огромна чест да бъда гост на това тържество. Открита през 1972 година, вече 45 години детска градина „Слънце“ с професионализъм и с много любов се грижи за поколения плевенски деца. Тук са направили първите си стъпки по пътя към знанието много достойни плевенчани, които днес са повод за гордост! Да работиш с деца не е просто професия, а призвание - призвание да образоваш и да възпитаваш. Призвание, което изисква мъдрост, търпение и разбиране“, обърна се към педагогическия колектив на „Слънце“ Мартин Митев. И допълни: „Вие имате отговорната задача да подкрепяте своите възпитаници, да ги научите да бъдат уверени, да опознаят света. Да им покажете, че знанието дава добри резултати! Защото нашите надежди и мечти винаги са свързани с децата ни!“ Гости на празника бяха и зам.кметът на Община Плевен Стефан Милев и представители на отдел „Образование“.

Всеки един рожден ден е щастливо събитие, изпълнено с емоции, скъпи спомени и равносметка. „1972 е годината, в която е поставено началото на „Слънце“. Оттогава вече 45 години се пише приказката на нашата детска градина“, заяви от сцената Снежка Височкова - директор на „Слънце“. Тя припомни и имената на първите учители, една от които е Милка Каланова, поставили началото на тази приказка, която новият екип на детската градина днес продължава да пише с много любов.

На сцената бяха поканени и първите учители в детската градина, към които обновеният екип засвидетелства и своето признание и уважение.

Със самочувствие и настроение пред публика излязоха и малките възпитаници на „Слънце“, а тяхната поява усмихна присъстващите в залата. Последва феерия от звуци, багри и танци, в която децата на Плевен за пореден път показаха своя талант и умения.