Поредна акция срещу контрабандата на тютюн и цигари в Плевен

Операцията е проведена на 10 май

На 10 май за времето от 09:00 часа до 17:00 часа в Плевен е проведена полицейска операция с цел недопускане разпространението на акцизни стоки без бандерол. При проверки на улица "Княз Александър Батенберг" и на товарен паркинг в района са намерени полиетиленови пликове, съдържащи суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с обща маса  около 20 кг./двадесет килограма/. За намерените пликове и съдържанието в тях са изготвени констативни протоколи. 

На улица „Българска авиация“ полицейски служители спират за проверка лек автомобил „Опел Вектра“, с водач 39-годишен от Плевен и пътник 53-годишна от село Буковлък. Установени са пликове, съдържащи суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с обща маса от около 2 кг./два килограма/.

За намерените пликове и съдържанието в тях, има изготвени констативни протоколи. Те са предадени с протокол за доброволно предаване.

В 14:30 часа служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОД на МВР - Плевен са извършили проверки в два търговски обекта.  В търговски обект на бул. „Русе“ са установени установени 11 кутии цигари марка "Corset super slims" и 4 /четири/ кутии цигари марка "Royale blue"  без български акцизен бандерол. Цигарите са предадени с протокол от продавачките, за което е изготвен протокол и предстои съставянето на акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

В друг търговски обект на улица "Бъкстон", са установени 9 /девет/ кутии с цигари марка "Premium"  без български акцизен бандерол. Цигарите са предадени от служителка. За предадените стоки е изготвен протокол и предстои съставянето на акт за нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.