Плевенската полиция спипа поредните превозвачи на контрабанден тютюн от Буковлък

Иззети са над 60 кг, а нанесената щета на държавния бюджет е за близо 9000 лева

На 12 май около 07:20 часа в гр. Плевен на улица „Върбишко шосе“ при проверка на "Опел Астра", управляван от 47-годишен от село Буковлък в багажното отделение са установени 10 чувала, съдържащи суха нарязана жълто кафява листна маса наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 56 кг. Листната маса е предадена с протокол за доброволно предаване. По случая е уведомен дежурен прокурор.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Нанесената щета на държавния бюджет от невнесен акциз е в размер на около 8500 лв. Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай.

На 14 май за времето от 03,00 часа до 07,00 часа в Плевен е проведена полицейска операция относно недопускане разпространението на акцизни стоки без бандерол. В хода на акцията служители на Първо РУ- Плевен около 06:00 часа на главен път в близост до "Стрелбището" спират "Опел Вектра", с водач 47-годишен от село Буковлък. Пътник в автомобила – 50-годишен от същото село, е предал с протокол за доброволно предаване 7 кг тютюн, разпределен в 10 плика.  Съставен е констативен протокол.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай. Уведомен е прокурор.