Ограничения в движението в Плевен заради Маратона на приятелството

Мерките са във връзка с безопасността и провеждането на спортното мероприятие

Промени в движението ще има заради Маратона на приятелството в Плевен. Събитието ще се състои тази неделя, а ето какво се посочва в заповедта на кмета Георг Спартански, публикувана на сайта на общината.

Във връзка с недопускане нарушаването на обществения ред и осигуряване на нормалното провеждане на спортно мероприятие - маратон, полумаратон, Щафета 2 х 10 км. и крос 3 км. се налагат временни ограничения на МПС на 21 май по следните участъци:

1. Лявата лента по ул. "Васил Левски" - в отсечката от пешеходната зона в посока до разпределителен възел Колелото за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

2. Дясната лента по ул. "Сторгозия" - от разпределителен възел Колелото в посока София до "Генерал Ганецки" АД за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

3. Бул. "Христо Ботев" - в отсечката от ул. "Ген. Атанас Стефанов" до ул. "Сан Стефано" за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

4. Дясната лента по ул. "Сан Стефано" - в отсечката от бул. "Христо Ботев" до парк Кайлъка за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

5. Входът / изходът на паркинга на магазин "Кауфланд" на ул. "Сан Стефано" - за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

6. Пътят гр. Плевен – с. Тученица, през парк "Кайлъка", в отсечката от парк - хотел "Кайлъка" до изхода за язовир "Тотлебенов вал" за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

Ограничава се престоят и паркирането на МПС на 21 май, както следва:

1. На паркинга срещу входа на парк "Кайлъка" (спирка "Моста") - за времето от 07.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

2. На ул. "Васил Левски", в края на пешеходната зона за времето от 07.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

Въвежда се двупосочно движение на МПС на 21 май, както следва:

По ул. "Сторгозия” от разклона при ул. "Цар Самуил" /Представителство на Фолксфаген/ по посока гр. София до моста на р. Вит в лявата лента за движение за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

Пренасочва се движението на МПС по посока гр. София от кръгова връзка Бензиностанция "Шел" през жк "Сторгозия" за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

От заповедта става ясно, че гражданите трябва да се уведомят за наличие на обозначено трасе по пешеходната зона на ул. "Васил Левски", с цел да не се възпрепятства спортното мероприятие.

В забранените участъци частично ще се пропуска преминаването на МПС, съобразено с участниците в маратона.