Кметът на Плевен връчи почетен плакет на директора на НУ "Христо Ботев"

Всеки ден да бъде празник за тях, пожела той на учениците и преподавателите

Всеки ден да бъде празник за тях, пожела на учениците и преподавателите от НУ "Христо Ботев" кметът Георг Спартански по повод 85-ата годишнина на учебното заведение, отбелязана с шествие, предвождано от ботевци в оригинални униформи, и тържествен концерт. За нас учебното заведение не само се намира в центъра на града, то е дълбоко в сърцата на нашите съграждани, тъй като преподавателите му са успели да възпитат достойни хора, които са прославили Плевен в страната и чужбина, каза още в приветствието си кметът. Той връчи на директора на училището Цветелин Горанов почетен плакет на Община Плевен.

Празникът събра в залата на ДКТ "Ив. Радоев" възпитаници на училището от различни поколения, настоящи и бивши директори и преподаватели, членове на Обществения съвет, родители, много гости, сред които  Боян Ботйов - праплеменник на Христо Ботев и председател на фондация на името на поета революционер, началникът на Районното управление на образованието Албена Тотева и др.

Прочетени бяха поздравителни адреси от Президента на Р България Румен Радев, Вицепрезидента Илияна Йотова, Председателя на Народното събрание Димитър Главчев, Министър-председателя Бойко Борисов, Министъра на образованието Красимир Вълчев, Маргарита Попова - Главен секретар на Стопанската камара, и др.

Музикални поздрави към присъстващите отправиха възпитаници на училището, хор „Звъника”, изпълнители от различни краища на страната, съобщават от пресцентъра на общината.