Нов общински съветник ще положи клетва

Внасят предложение за приемане на Програма за закрила на детето на Община Плевен за 2017 г.

Тридесет и четири точки включва дневният ред на редовната сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 30 май (вторник) от 09.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в сграда "Гена Димитрова".

Заседанието ще започне с полагане на клетва от новообявен общински съветник, информират от пресцентъра на общината. Това е проф. Начко Илиев Тоцев, който влиза в местния парламент на мястото на д-р Калин Поповски, избран за народен представител от листата на Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА И ВМРО”.

Ще бъде разгледано предложение относно освобождаване от длъжност управителя на „Диагностично – консултативен център III – Плевен” ЕООД и избиране на нов. Ще бъде обсъдено и предложение относно изменение програмата на дружеството за 2017 година.

Постоянната комисия по „Здравеопазване и социална политика” внася предложение за приемане на Програма за закрила на детето на Община Плевен за 2017 година.

Съветниците ще гласуват извършване на вътрешни компенсирани промени между обектите от поименния списък за капиталови разходи на Община Плевен за 2017 година. Ще бъде гласувано предложение за отдаване под наем на 9 (девет) броя рекламно-информационни елементи(билбордове), собственост на Община Плевен.

Съветниците ще обсъдят увеличаване на капацитета на „Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания” и на „Център за социална рехабилитация и интеграция за жени и деца, претърпели насилие” като делегирани от държавата дейности.