Вече тече активна подготовка за следващото издание на Маратона на приятелството в Плевен - pleven.utre.bg

Вече тече активна подготовка за следващото издание на Маратона на приятелството в Плевен

22 май 2017, 16:25 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenmarathon/Verus Photography

Тази година каузата на състезанието бе изграждане на рампа за велосипеди, ролери и скейтборд в града

С рекорден брой участници, прекрасно слънчево време и много вълнуващи емоции протече четвъртият Маратон на приятелството в Плевен, провел се на 21 май в красивия северозападен български град, информират организаторите. Над 550 бегачи от над 21 държави и на най-различна възраст се събраха тази неделя на ключовата стартова зона в центъра на града, за да премерят сили и състезателен дух в дисциплините класически маратон 42.2 км, полумаратон 21.1 км, щафета 2х10 км, 3 км градски крос "Аз мога!" и детски маратон в три възрастови групи, с което доказаха, че активният начин на живот и спорта са все по-популярни сред най-малките.

Най-бързите и най-атрактивните получиха стилни медали и отличия, осигурени от любезните партньори на събитието. Специални отличия получиха и най-възрастните и най-младите участници в Маратон на приятелството Плевен 2017. 66-годишната рекордьорка Бойка Арсова и роденият през 1948 година Алън Чейс отнесоха бурни аплодисменти, заради нестихващия си спортен ентусиазъм, въпреки напредналата възраст, а малките Велизара Янчева и Кирил Янчев пък се оказаха най-младите състезатели в дисциплината 3 км крос.

Тазгодишното издание на Маратон Плевен безапелационно затвърди целите на събитието: насърчаване на активния начин на живот, привличане на професионални и непрофесионални спортисти от цял свят в регионалния северозападен град, както и популяризирането му като атрактивен спортен туристически център.

По традиция с провеждането на Маратон Плевен организаторите от клуб "Бегач", Eyes-Open и Община Плевен спазиха и традицията за популяризация на благотворителността чрез спорта за подобряване на социалните условия и облагородяване на градската среда в Плевен.

"Тази година каузата на състезанието е изграждане на рампа за велосипеди, ролери и скейтборд в града. Само преди дни пък тържествено открихме и най-голямата площадка за градски фитнес в Плевен, изградена със средства от фондонабирателната кампания в миналогодишното, трето издание на „Маратон Плевен,“ сподели председателят на клуб "Бегач" и организатор на събитието Станислав Георгиев.

"Всеки, който желае да допринесе за актуалната кауза, може да го направи като закупи брандирана тениска на маратона“ , обясни още той.  

В четвъртото си издание най-голямото състезание в региона повече от всякога утвърди името си "Маратон на приятелството" като посрещна участници от  България, Германия, Гърция, Ирландия, Буркина Фасо, Италия, Непал, Нигерия, Полша, Румъния, Сърбия, Словения, Испания, Великобритания, САЩ, Франция, Македония, Япония, Турция, Украйна и Кения.

С края на Маратон Плевен 2017 г. усилията на организаторите не спират дотук. Вече тече активна подготовка за следващото пето издание със стремеж към още по-добра организация, гостоприемство и нови спортни постижения.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета