Талантливи плевенски деца с престижни награди от национален конкурс

Рисунките на децата са оценени от професионално жури

5-годишната Белослава Галанова и 15-годишната Милица Славкова от арт школа "Колорит" станаха носители на Първа награда от Националния конкурс за детска рисунка в рамките на Националната награда за изобразително изкуство "Захари Зограф", връчвана от Община Самоков.

Двете талантливи деца получиха своите престижни награди на тържествена церемония в Художествената галерия в град Самоков от Кмета на града , заедно с носителя на Националната награда "Захари Зограф" за 2016 година - художника Захари Каменов.

Рисунките на децата са оценени от професионалното жури, което определя Националната награда "Захари Зограф". Журито е било под председателството на академик Светлин Русев.

Целта на конкурса е да мотивира децата да се занимават с изобразително изкуство и да научат повече за самоковските зографи. Белослава печели високото отличие с рисунката си "Странният вълк", а Милица - със своя "Градски пейзаж".

Белослава се обучава в арт школа "Колорит" под ръководството на Майя Ананиева от няколко месеца, а Милица - вече девет години.