Дариха детско съоръжение на ДГ "Първи юни"

Стойността на модерната придобивка е 4 600 лв.

Комбинирано детско съоръжение дари Vivacom на ДГ "Първи юни" в жк "Сторгозия". Името на градината беше изтеглено на лотариен принцип, а в томболата участваха общо 13 от 23-те градини в Плевен.

"Хубаво е, че все още има организации, които искат да подпомагат развитието на нашите деца. Община Плевен си сътрудничи добре с Виваком, по чиято инициатива е това дарение за децата на града. Считаме, че всички те са важни и няма как да определим една от тях. Затова решихме да направим томбола, в която да участват детски заведения, които няма да бъдат реновирани по ОП „Регионално развитие” или които нямат такива детски площадки”, обясни заместник-кметът „Проекти и хуманитарни дейности” Стефан Милев.

От името на дарителите г-жа Стела Христонева, регионален мениджър Корпоративни клиенти, благодари за партньорството с Община Плевен и с всички структури на Общината. "Непрекъснато измисляме нови проекти, с които да сме в полза на образованието и отглеждането на нашите деца - най-трудния и отговорен процес. Няколко градини вече са договорили и стартирали дейности и по проекта за електронното обучение на децата. Ще се радваме, ако във всяка детска градина внедрим проекта „Умни деца” и направим интерактивното обучение много по-лесно”, допълни г-жа Христонева.

Заместник-кметът Стефан Милев обясни, че стойността на модерната придобивка е 4 600 лв., тя е за деца над 3-годишна възраст и ще е изградена по всички изисквания за безопасност. Очакванията са за празника на децата 1 юни в двора на едноименното