Депутатът Владислав Николов поздрави директорите и учителите от Плевенско за 24 май

Да бъдеш преподавател е най-благородното призвание, посочва народният представител

Народният представител Владислав Николов изпрати поздравителни адреси до ръководството и учителските колективи на всички учебни и детски заведения на територията на Област Плевен по повод 24 май Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, информират от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

"В нашата история народът винаги е поставял на пиедестал фигурата на българския учител, превърнал се в символ на духовна светлина и знание, стожер на българщината и емблема на непримиримия и борбен български дух.”, се казва в поздравителния адрес от народния представител Владислав Николов.

"Да бъдеш преподавател е най-благородното призвание, осмислено от  нуждата да предаваш напред най-ценното – постиженията на човешката мисъл, творчески импулс и съзидание. Вярвам, че за всеки от вас учителската професия е житейска мисия, въпрос на вътрешна потребност, израз на високохуманно  благодеяние.

В навечерието на най-българския празник 24 май, когато честваме великото дело на братята Кирил и Методий – създаването на славянската азбука, бих искал да пожелая здраве на вас и вашите семейства, сили, за да продължите да следвате благородната си мисия и неизчерпаемо вдъхновение!Честит празник!”, се казва още в поздравителния адрес от народния представител Владислав Николов.