Областният управител връчи на учители от Плевенско почетните грамоти "Неофит Рилски" на МОН

Мирослав Петров подчерта, че учителският труд е изключително ценен и го сравни с "непреходно капиталовложение в съкровищницата на българската нация”

Областният управител на Плевен Мирослав Петров връчи почетните грамоти "Неофит Рилски", присъдени от Министерство на образованието и науката, на 13 учители от Плевенска област. На събитието присъства и началникът на РУО Плевен Албена Тотева, информират от пресцентъра на администрацията. Тя отбеляза, че това е най-високото отличие, с което Министерството награждава изявени учители в страната и пожела нови, бъдещи успехи на своите колеги.

"Щастлив съм, че на мен се падна честта да връча тези награди и лично да поздравя отличените учители. Като областен управител на Плевен, съм горд от факта, че безспорните професионални качества на нашите учители са били високо оценени.”, каза Мирослав Петров. Той подчерта, че учителският труд е изключително ценен и го сравни с "непреходно капиталовложение в съкровищницата на българската нация”.

Областният управител Мирослав Петров изтъкна, че правителството на премиера Борисов изведе като водещ приоритет на провежданите от него политики българското образование и достойното възнаграждение на учителския труд.

"Вярвам, че с общи усилия, обединени от единна кауза – образована и просперираща нация, ще постигнем много за България. Благодаря на всеки от вас, на вашите колеги, които днес са останали извън списъка с наградените, но чийто труд и висок професионализъм заслужава нашето уважение, за всичко, което правите за децата и младите хора в Област Плевен. Желая здраве на вас и вашите семейства, много успехи и удовлетворение при упражняване на благородната професия учител!”, каза още Областният управител Мирослав Петров.

Списък на наградените можете да видите тук