Плевенчанинът Николай Тодоров мечтае за английската Висша лига и испанската Ла Лига

"Аз съм се запътил към моята си цел и не мисля, че има нещо, което да ме откаже", сподели 20-годишният талант

Футболистът Николай Тодоров гостува в предаването "Преди обед" по bTV, за да разкаже повече за кариерата си.

Талантът е роден и израснал в Плевен в семейството на бившия футболист Николай Тодоров. Освен името, от баща си е наследил и страстта към спорта. Когато е на 15 години печели стипендия и заминава за Англия, където учи в колеж, към който има футболна академия. През 2014 г. талантът му е забелязан и от Нотингам (Форест), с който подписва професионален договор. Миналата година пък преминава в шотландския Хартс.

В началото на април заедно с Ливингстън, в който играе под наем, Ники Тодоров стана шампион в Шотландската лига 1.

"Доста важна крачка в моята кариера беше това. Натрупах и полезен опит. Щастлив съм, че бях част от този отбор и спечелихме трофея", сподели 20-годишният плевенчанин.

Тодоров разказа, че първите месеци след напускането на Плевен му били трудни. Започнал обаче да разбира културата на Острова и да се сприятелява с хората там, и така ставало все по-лесно. "След първата година всичко си tръгна както трябва", отбеляза той.

Като труден момент в кариерата си Николай Тодоров посочи тежка травма през 2015 г. Играел във втория отбор на Нотингам, вкарвал голове и играел добре, но на тренировка имал сблъсък със свой съотборник. Оказало се впоследствие, че има скъсани връзки на глезена и се възстановявал няколко месеца.

"Аз съм се запътил към моята си цел и не мисля, че има нещо, което да ме откаже. Искам да стигна колкото се може по-високо и да играя на възможно най-високо ниво - Висшата лига в Англия, Ла Лига в Испания...", сподели Тодоров, допълвайки, че семейството му го подкрепя постоянно, макар и от дистанция.