Плевен се включва в Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week

Кампанията ще се осъществи в цяла Европа и е най-ефективната eвропейска кампания за промотиране на активния начин на живот и ползите от него

Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week тази година се провежда от 29 май до 4 юни в цяла Европа и повече от 38 държави ще вземат участие в инициативата, като само в България над 30 града ще вземат активно участие. Инициативата е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), а координатор за България е сдружение BG Бъди активен“.

MOVE Week е ежегодно общо европейско събитие, което има за цел да покаже ползите от воденето на активен начин на живот. С над 1 милион участници на година, MOVE Week е най‑голямата ежегодна активна седмица в Европа, промотираща ползите от редовното практикуване на физическа активност и спорт. Жителите на София, Пловдив, Монтана, Поморие, Плевен, Варна, Ямбол, Русе, Добрич, Благоевград, Враца, Бургас, Казанлък, Сливен и много други ще имат възможността да вземат участие в различни активности и обществени събития през цялата седмица.

През тази година в кампанията се включват и десетки училища от градовете Дряново, с. Равно поле, Казанлък, София, с. Катунци, Благоевград, с. Съдиево, Банско, Пловдив, Разлог, Ботевград, с. Дунавци, Перник, с. Железино, Гоце Делчев, Бургас, Нови пазар, Сливен, Плевен, Габрово, Своге, Карлово.