Официално: Спартак (Плевен) изпадна при аматьорите

Плевенският тим записа загуба от Лудогорец II в последния кръг

Битката на Спартак (Плевен) за оставане в професионалния футбол приключи тази вечер. Момчетата на Момчил Челестинов загубиха с 2:4 от Лудогорец II в Разград в мач от 30-ия кръг на Втора лига и наесен ще играят при аматьорите.

Двубоят започна отлично за плевенчани, които вкараха още в 3-ата минута чрез Янков. Вместо да ги обезкуражи, ранният гол сякаш окрили "лудогорци", които се хвърлиха да търсят изравнително попадение. То падна в 27-ата минута, а негов автор бе Цветослав Петров. В 39-ата минута Мехмед Сабри изпрати за втори път топката в мрежата на Спартак - 2:1. "Синьо-белите" стигнаха до равенство в 75-ата минуа след реализирана дузпа от Тодоров, но в 80-ата Петров отново изведе своите напред - 3:2, а в даденото продължение оформи своя хеттрик. Така завърши и срещата.

Плевенският тим официално се прости с професионалния футбол и наесен ще рита в Северозападната Трета лига. Спартак приключва сезона във Втора лига на 14-то място с актив от 33 точки след 9 победи, 6 равенства и 15 загуби.