Обучават учители в Плевен да разпознават домашното насилие

Инициатор на събитието е Българският фонд за жените

Български фонд за жените организира обучения за учители на ученици от 1-ви до 12-ти клас от София, Стара Загора и Плевен. Двудневните семинари ще се проведат в рамките на изпълнението на проекта на БФЖ "Повишаване чувствителността на подрастващите по проблема "домашно насилие" чрез изграждане на капацитет у учители за превенция и работа по темата“, финансиран от Министерство на Правосъдието.

Целта на обученията е да развие и обогати знанията на учителите по теми като полови стереотипи, дискриминация и неравнопоставеност на половете, с фокус върху работа с ученици за превенция и противодействие на домашното насилие, разпознаването му и търсене и получаване на защита за деца, свидетели или пострадали от агресия в дома си.

На участниците ще бъде предоставен специален "Наръчник в помощ на учителя“, изготвен от джендър експерти и включващ темите на семинарите. След провеждане на обученията, преподавателите ще имат ангажимент да организира за своите ученици 5 урока по пилотната програма на Български фонд за жените, насочена към темата „домашно насилие“ и адаптирана за различни възрасти.

Датите за обученията в Плевен са 14 – 15 юни 2017 г. За повече подробности посетете сайта на БФЖ.