Препълнен салон аплодира възпитаниците на Балетната школа при читалище "Съгласие 1869"

В зала "Емил Димитров" беше изиграна за последен път този сезон балетната постановка "Куклената фея"

Пред препълнения салон в зала "Емил Димитров" беше изиграна за последен път този сезон балетната постановка "Куклената фея". В галаконцерта участваха всички над 100 възпитаници на Балетната школа при читалище "Съгласие 1869". С бурни овации бяха посрещнати изпълненията на най-малките балеринки, които поставиха красивия финал на спектакъла. Накрая всички получиха свидетелства за завършения балетен клас и шоколад. 

"Куклената фея" е поредният успешен проект на читалище "Съгласие 1869" и беше изиграна пред стотици плевенски деца, гостува и в град Искър. Хореограф е Маня Николова, режисьор - Георги Енчев, художник - Иван Велчев – Йово. Репетитори са балетните педагози Валя Козовска и Оля Стоянова,които са и хореографи на танците на най-малките участници. 

Оригиналният сценарий на Георги Енчев, с музиката на Йозеф Байер, разказва приказка за играчките на едно дете, които оживяват в неговия сън с помощта на Куклената фея.

В спектакъла участват балерините от Балетната школа и Студиото за класически танци при читалище „Съгласие 1869“. Помагат им актьори от ДКТ „Иван Радоев”, танцьори от НУИ „П. Пипков” и брейкъри. Проектът е на Маня Николова и е включен в Културния календар на Община Плевен.