Многократно осъждан рецидивист е обвинен за пореден грабеж

По искане на прокуратурата той с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 63-годишен рецидивист за извършен грабеж.

Обвинението срещу Николай Р. е за това, че на 21.02.2017г., около 22.30 часа, в с.Гиген, обл.Плевен, при условията на опасен рецидив, чрез употреба на сила и заплаха, отнел от владението на Данаил Г. на 79 години движима вещ – парична сума в размер на 30 лв. във вид на монети, с намерение противозаконно да я присвои.

Обвиняемият е осъждан многократно. На 21.02.2017 г. вечерта посетил питейно заведение в с.Гиген, стопанисвано от пострадалия. Около 22.15 часа всички посетители си тръгнали, включително и обвиняемия. Пострадалият се приготвил да си ляга, тъй като обитавал същото помещение, където спял на един фотьойл. В този момент Николай Р. отново влязъл в заведението и поискал да му даде алкохол. Подразнен от отказа и повлиян от изпития преди това алкохол, обвиняемият се нахвърлил върху мъжа със закани за саморазправа и обиди, нанесъл му множество удари с юмруци и ритници по лицето, по тялото, по ръцете и краката. В един момент видял на бар-плота кухненски нож, взел го, насочил го към корема на пострадалия и тръгнал заплашително към него, с думите: "Давай парите, ще те убия!". В станалото сборичкване пострадалият успял да издърпа ножа, при което се порязал по лявата ръка. Тогава обвиняемият минал зад бара и взел монетника – общо 30 лева на монети, след което избягал.

По искане на прокуратурата Николай Р. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.